Burger de vită la Restaurant Belvedere Buziaș

Burger de vită la Restaurant Belvedere Buziaș

Pentru cei ce nu știu, Buziașul este un mic orășel semi balnear situat la 20 de kilometri de Timișoara. Cel mai cunoscut local este avionul, dar la ora la care am ajuns noi în Buziaș bucătarii din avion părăsiseră incinta prin săritură cu parașuta :))). Glumesc, pur și simplu era închisă bucătăria și a trebuit să ne reprofilăm. Așa că am mers câțiva metri mai încolo, la restaurant Belvedere, un restaurant extrem de cochet pentru așteptările mele privind orașul Buziaș.

Să fie burger

Nu eram foarte hotărâtă ce să mănânc, dar în momentul în care am descoperit un burger în meniu am avut un moment Evrika! și am știut că trebuie să îl încerc. Pentru că nu se știe când mai ajung să mănânc tocmai la Buziaș.

În meniu nu erau trecute ingredientele burgerului de vită, așa că vă dați seama că am fost mai mult decât nerăbdătoare să văd ce avea în plan bucătarul. Iar în momentul în care chelnerița mi-a adus burgerul, pot spune că am fost plăcut impresionată de prezentare. Pe un platou de lemn, chestie pe care o ador, trona burgerul meu, iar lângă erau cartofii, sosul și un castravete murat.

restaurant belvedere buziaș

Ca și ingrediente am descoperit:

  • chifla cu semințe de susan
  • chiftea de vită
  • o bucată sănătoasă de ceva cașcaval
  • bacon
  • ceapă
  • salată verde
  • sos

Impresii

Vizual, platingul mi s-a părut ok, dar burgerul era cam ars și cașcavalul din el avea o dimensiune destul de stranie. În schimb, mi-a plăcut faptul că era destul de stabil atunci când l-am tăiat.

Din păcate, chifla m-a dezamăgit foarte tare ca și gust. Era destul de fadă, rece și ușor arsă pe interior. Nu am înțeles cum s-a putut întâmpla așa ceva. Dar burgerul era salvat de carne. Chifteaua de vită era mai bună decât multe pe care le-am mâncat eu în Timișoara. Era destul de prăjită, dar nu uscată, ceea ce este perfect pentru mine.

Cașcavalul din ea nu știu exact ce specie de cașcaval era, dar a fost ok, nu a influențat negativ burgerul. Ceapa s-a simțit exact cât trebuie. Salata nu a fost moale, iar baconul a fost prăjit bine.

Mi-au plăcut cartofii, chiar dacă erau congelați, dar nu mi-a plăcut sosul ce îi însoțea. Trebuia să fie un sos de usturoi, dar era prea… lung și nedefinit. Se simțea usturoiul, dar nu foarte tare. Nu aș putea să îl descriu decât folosind cuvântul incert :))) =))).

Deși castravetele servit separat mi s-a părut destul de straniu, l-am înțeles cumva. Adică nu toată lumea apreciază murăturile în burger și așa aveai opțiunea de a-l mânca sau nu. Dacă îți plăcea, super. Dacă nu, îl lăsai acolo și îți vedeai de mâncarea ta în continuare.

restaurant belvedere buziaș

Concluzii

Aș mai mânca burger la restaurant Belvedere Buziaș. Și aș mai veni aici în general. Localul este foarte fain, iar mâncarea bună. Așa că nu stați prea mult pe gânduri. A venit primăvara. Faceți o plimbare până la Buziaș și încercați burgerul de vită.

Review 0
7 Reviewer
0 Users (0 votes)
Pros
Carnea, deși era well done, era foarte bună.
Cons
Chifla cam arsă și sosul garniturii care nu era ce trebuie.
Aspect7
Gust8
Combinaţie de ingrediente8.5
Calitate ingrediente7.5
Garnitura7.5
Sos garnitură4
Chifla5
Carnea8
Uşurinţa de a-l mânca7.5
What people say... Leave your rating
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*