Burger de vită la Vinto

Burger de vită la Vinto

Vinto mi-a părut întotdeauna un local fancy. Are așa un vibe de Aici vei mânca chestii sofisticate. În condițiile acestea, în momentul în care am găsit burgerii în meniu, evident că am comandat unul. Trebuia să încerc ideea lor.

Ce conținea?

Ei bine, în meniul celor de la Vinto apar 2 tipuri de burger: unul de vită și unul de vită cu rață. Combinația din urmă a fost prea stranie pentru mine, așa că am ales varianta tradițională în ceea ce privește carnea.

Burgerul se prezenta cam așa:

  • chiflă
  • vită Black Angus
  • brânză Gouda
  • salată lollo
  • ardei kapia roșu
  • ceapă roșie
  • mix de saltă

El se servea cu cartofi la cuptor, un sos alb de trufe și un sos de roșii de casă.

Vinto

Impresii

Până aici sună bine, nu? Eu sunt și fan ardei copt, deci în momentul în care am primit burgerul am fost foarte impresionată. De fapt, ce să mint, eram sigură că urmează să mănânc foarte bine. Oh… cum m-am înșelat…

Problema cu acest burger a fost că bucătarul a uitat cu desăvârșire că pe lume există condimente. Carnea era pur și simplu carne prăjită. Nu avea sare, nu avea piper, nu avea nici un fel de condiment. Brânza era atât de subțire încât practic nu se simțea și nici nu ajuta în nici un fel burgerul. Cât despre ingredientul pe care îl așteptam cu cea mai mare nerăbdare, ardeiul, el era doar copt și atât. Nu era condimentat în nici un fel. Nu tu sare, nu tu piper, nu tu lăsat în apa aromată în care îi pune mami atunci când îi face și care le dă gustul acela incredibil. Doar un biet ardei copt.

Ca să contribuie la dezamăgirea mea, acest burger care avea toate ingredientele necesare pentru a fi foarte bun, a mai irosit și una dintre cele mai bune chifle ce au fost folosite vreodată într-un burger. Era absolut perfectă. Crocantă la exterioară, pufoasă în interior și foarte gustoasă.

Ceapa murată a fost ok, o alternativă faină la metoda tradițională de prezentare. Habar nu am unde era mixul de salate. Și nu am simțit deloc sosurile. Acest burger a fost unul dintre cei mai seci pe care i-am mâncat ever.

Ca să completeze tristul peisaj, au venit cartofii, buni, proaspeți, făcuți la cuptor în coajă și complet necongelați, doar că și sosurile lor mi s-au părut ușor problematice. Adică cel de roșii era ok, doar o idee prea dulce pentru gusturile mele. În schimb sosul de trufe nu mi-a plăcut deloc. Nu neg, se poate ca eu să fi fost problema aici. A fost printre primele mele contacte cu trufele. Doar că ceva din el nu m-a convins.

Concluzii

Vinto are cam tot ce îi trebuie pentru a produce un  burger foarte bun. Rețeta este faină, ingredientele de calitate, doar la capitolul tehnică mai au de muncă. Dacă reușește bucătarul să descopere raftul cu mirodenii, viitorul va fi unul luminos. Dacă nu… poate ar trebui să se lase de burgeri și să se reprofileze pe prăjituri pentru că desertul (panna cotta cu busuioc și alune glazurate) a fost demențial.

Vinto

Vinto și burgerul de vită
7.2 Reviewer
0 Users (0 votes)
Pros
Chifla extrem de bună. Combinația de ingrediente promițătoare.
Cons
Lipsa condimentelor în prepararea cărnii și a ardeiului copt.
Aspect7.5
Gust5
Combinaţie de ingrediente8
Calitate ingrediente8
Garnitura9
Sos garnitură7
Chifla9
Carnea5
Uşurinţa de a-l mânca6
What people say... Leave your rating
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*