Vegetarian Burger la M Bistro

Vegetarian Burger la M Bistro

Într-o seară frumoasă de primăvară din februarie (știu, sună super ciudat), m-am scos în oraș pentru a prospecta piața burgerilor vegetarieni. Mi se făcuse poftă de ceva bun, ușor.

Eram în Piața Unirii și m-am dus precum orbul în căutarea Brăilei. Am intrat, practic, în primul loc unde am văzut că se mănâncă. Întâmplarea face ca acesta să fie M Bistro.

După ce i-am trecut pragul, mi-am amintit că de fapt mai mâncasem aici. Să fi fost prin vară când am stat pe terasă și parcă îmi comandasem tot un burger vegetarian.

Cum atunci nu documentasem cina, am folosit prilejul acesta pentru a vă aduce în atenție primul burger vegetarian de pe TopBurger.ro

Ambientul

M Bistro are un ambient plăcut, iar atmosfera e foarte primitoare. Este un spațiu intim, dar totuși bine luminat. Meniul arată foarte bine și poți opta pentru mese complete sau pentru preparate individuale. Fiind un meniu biling, nu veți avea probleme de translație dacă veți invita la cină un prieten nevorbitor de limba română. Propun să trecem la impresiile despre acest burger vegetarian.

Ingrediente

  • chiflă verde cu spirulină
  • năut
  • roșii uscate
  • castraveți murați
  • ceapă deshidrată
  • ketchup
  • salată creață

Am comandat de fapt meniul Vegetarian Burger care conținea în plus cartofi, sos și inele de ceapă care a costat 23 lei. Comanda a fost sățioasă și m-am săturat înainte de a termina tot ce aveam în față.

Mi se pare o idee ingenioasă să pui spirulină în chiflă. Pe lângă culoare, aceasta vine cu un plus de proteine (100 g de spirulină conțin 57 g de proteine – dintre care toți aminoacizii esențiale, 24 g glucide și 7 g de lipide, restul fiind reprezentate de vitamine – cele mai importante fiind B12 și acidul folic și minerale) atât de necesare unei diete vegetariene. Singurul dezavantaj al chiflei este că a fost sfărmicioasă.

Conținutul burgerului a fost relativ bun. Din punctul meu de vedere, chifteaua de năut nu a fost chiar cea mai reușită și nici excesul de ketchup nu a ajutat prea mult la echilibrarea aromelor. Întregul burger s-a scăldat într-un gust acrișor la care a contribuit atât sosul, cât și castraveții murați.

Mi-a fost destul de greu să îl mănânc cu tacâmuri pentru că se rupeau când chifteaua, când chifla, așa că am optat pentru tacâmurile naturale – degetele. 😀 Așadar, dacă nu vă place să vă murdăriți, vă recomand să nu optați pentru acest burger.

Nu m-a surprins faptul că garnitura a venit direct din congelator. Cu toate acestea, cartofii au fost buni. Fără prea mult ulei, crocanți și cu o cantitate suficientă de sare, aceștia au completat perfect bugerul. Să nu uităm inelele de ceapă. Deși sunt printre preferatele mele, acestea au fost reci și ușor uleioase. Sosul a fost ketchup simplu, probabil de la plic. Nu am niciun dubiu că s-ar fi potrivit cu totul alt sos.

Per total, combinația avea prea mult ketchup – dacă îl punem la socoteală pe cel din burger și cel de la cartofi, totul devine un pic prea ketchupos (termen inventat de Alin) dezechilibrând grav aromele burgerului în sine.

Concluzia acestui burger vegetarian

M Bistro are potențial, dar mai are de lucrat puțin la acest burger vegetarian. În primul rând, mi-ar plăcea data viitoare să nu mai găsesc atât de mult ketchup și poate un chiftea ușor mai închegată. Privind în asamblu, experiența a fost plăcută, dar acesta nu este burgerul vegetarian de 10 pe care îl caut 🙂 .

Review 0
7,27 Reviewer
4.6 Users (1 vote)
Pros
chiflă cu spirulină
Cons
chiftea friabilă, prea mult ketchup
Aspect6.5
Gust7.5
Combinaţie de ingrediente7.5
Calitate ingrediente7.5
Garnitura7
Sos garnitură5
Chifla9
Chiftea7.5
Uşurinţa de a-l mânca8
What people say... Leave your rating
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*