Tempura burgers: se cauta food truck

Tempura burgers: se cauta food truck

Acum ceva timp, în Timișoara, a avut loc ceva festival healthy in centru și… adiacent… un mic pop-up de street food. Eram cu Flavius pe acolo, nu mai stiu exact de ce, dar ne așteapta o zi grea și am zis că ar fi cazul să mâncăm. Am studiat oferta, am evitat cu dibacie Duba cu Mâncare pentru că amintirile neplăcute persistau (găsiți aici motivul) și, după ceva dezbateri, am hotărât că este cazul să încercăm ceva cu specific japonez: tempura burgers.

Porc sau pui?

Camioneta la care ne-am oprit nu am nici cea mai vaga idee cum se numește, din păcate. Am căutat tempura in 1000 de feluri, dar nici vorba să dau de ea. Si cum aș putea? Pentru că eu credeam ca se numește Tempura Food Truck, dar tempura este un un fel de făină cu care se pregatește carnea. Deci, epic fail, Andra, in domeniul atenției la detalii!

Din fericire, burgerii au fost geniali și despre ei vă pot spune totul, în detaliu.

Exista o variantă cu pui și una cu porc. Le-am încercat pe amandouă pentru că Flavius este extrem de ințelegător :D. Mi-a placut mai mult varianta cu pui pentru că gustul cărnii contrasta mai bine cu restul ingredientelor. Dintr-un motiv care îmi scapă, gustul de porc se pierdea în peisaj. Însă ambele variante conțineau, în afară de carne, următoarele:

  • maioneză facută dupa rețeta proprie a camionetei (ce ciudat sună asta),
  • murături specifice (cred că era un fel de varză, dar nu a vrut tipul de la tejghea să îmi dea mai multe detalii),
  • suicini dulce (habar nu am ce este suicini, dar a contribuit la un gust extrem de armonios),
  • ceva chestie picantă, cred că era wassabi, dar nu sunt sigură.

O alta diferență între cei doi burgeri a fost chifla. Burgerul cu porc avea o chiflă mai roz, cu sfeclă în ea, în timp ce burgerul cu pui, care avea inclusiv carnea picantă, avea o chiflă mai galbena, cu spirulină.

tempura burger

Se caută food truck!

În concluzie, aș vrea foarte tare să știu de la cine am mâncat acești burgeri minunați pentru că mai vreaaaaau! Au fost foarte buni, mai ales cel cu pui, motiv pentru care notele de mai jos sunt pentru el. Și mi-au placut mult și cartofii care se serveau ca și garnitură. Cred ca singurul lucru pe care l-aș face diferit când vine vorba de tempura burgers ar fi să aleg o variantă mai puțin picantă decât cea „puțin picantă”, pentru că am crezut că o să imi ia foc gura 😳

Review 0
8.2 Reviewer
0 Users (0 votes)
Pros
Mi-a placut foarte mult cum toate ingredientele s-au combinat pentru a scoate in evidenta gustul carnii de pui. A fost un adevarat deliciu.
Cons
Un pic prea picant pentru gusturile mele. Bun, dar o idee prea picant.
Aspect7
Gust8
Combinaţie de ingrediente8.5
Calitate ingrediente9
Garnitura8
Sos garnitură9
Chifla9.5
Carnea8
Uşurinţa de a-l mânca7
What people say... Leave your rating
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*